dimarts, 14 d’octubre del 2008

LA PEF HA FET LA FEINA I HA DEFENSAT ALS ESTUDIANTS

La PEF ha treballat des del moment en què va arribar a la Junta per tal que els graus que s’implantaran en un futur fossin el millor possibles. Votar contra els graus no servia absolutament per a res, ja que la llei establerta pel govern espanyol obliga a que a partir del curs 2010-2011 totes les universitats de l’estat ofereixin totes les seves carreres en qualitat de graus i postgraus. Votar contra els nous graus volia dir 2 coses:

1. Que a partir del curs 2010-2011 se’ns imposessin uns graus de forma unilateral des del govern espanyol i sense la més mínima participació dels estudiants.
2. Continuar amb un pla pilot que tots els que som a la facultat hem sofert, i que fins i tot els professors coincideixen a dir que ha estat nefast, tot afirmant que els que l’hem cursat sortirem amb uns coneixements de qualitat mediocre.

Així, doncs, els graus que s’han aprovat no són bons, però milloren la qualitat de l’ensenyament que els estudiants hem rebut durant el pla pilot. La PEF, a més, hem aconseguit que les convocatòries de setembre (amenaçades amb els nous plans d’estudis), es mantinguin. O també hem aconseguit que la graella d’assignatures quedi millorada, tot suprimint assignatures que han rebut força queixes des de l’alumnat i incorporant-ne d’altres de noves que de ben segur poden resultar útils.

Per tots aquests motius, vèiem incoherent posicionar-nos contra els nous graus, però tampoc podíem votar a favor d’uns plans d’estudis que malgrat millorar el pla pilot, provocarà que molts estudiants no puguin compaginar feina i estudis. Per això, i tenint en compte que aquest procés ens ve des de Madrid i Brussel·les (pel era impossible d’aturar) vam decidir votar per l’abstenció. Un cop més, l’Assemblea ha volgut manipular als estudiants intentant fer creure que vam votar a favor dels graus, res més lluny de la realitat.

El cert, però, és que queda molta feina per fer. El nivell de feina, el tipus de pràctiques que realitzem (de vegades de poca utilitat), i moltes altres coses que ompliran l’agenda de la Junta de Facultat, i on la PEF defensarà els interessos dels estudiants de manera democràtica i sense fer política de cadires buides als òrgans institucionals on es prenen les decisions que a tots ens afecten, tal i com sí que havia fet l’Assemblea i que no va servir per defensar mai als estudiants.

1 comentari:

Joan G. ha dit...

Aquesta Assemblea de la que parles fa 3 anys que no existeix. Ja no fem cadires buides.

La segona convocatòria no està resolta ja us he dit és cosa del Claustre (collons, com es pot mentir tants cops seguits!)

Assignatures millorades, et refereixes a una que havia rebut moltes crítiques i l'han reduït si. Això no és ni de la Assemblea ni de la PEF, ja ho havien decidit abans. Jo no em poso medalles quan no les tinc.

Espero que algú dia entengueu que l'òrgan democràtic i horitzontal (no reunions i coses d'aquestes) és la Assemblea i que allà una àmplia majoria decideix el que vol pels estudiants. El vostre problema és no entendre que la majoria que hi ha allà és provisional, tot depèn de qui entri més. Mai una Assemblea és la mateixa perquè canvien els membres. Abans d'intentar muntar paradetes que divideixen els estudiants podíeu haver intentat modificar la postura de la Assemblea amb UN VOT, UNA PERSONA. Tan senzill. Veu anar "per la via ràpida", poc coherent teòricament i èticament. És com si el PP surt del PARLAMENT ESPANYOL ja que no li agrada que el PSOE hi sigui.