dijous, 19 de març del 2009

COMUNICAT DE LA PEF SOBRE ELS FETS D'AHIR

Després dels fets ocurreguts ahir al migdia i a la nit a Barcelona, com a conseqüència del desallotjament dels estudiants tancats a l'edifici de la UB de plaça universitat, des de la PEF creiem que hem de donar a conèixer la nostra opinió sobre aquests fets.
Primer de tot rebutjem la contundència en què van actuar els Mossos d'Esquadra. Vivim en una societat democràtica on tothom té dret i llibertat d'opinió i de reivindicar les seves idees d'una manera pacífica. El resultat de les càrregues policials d'ahir la trobem molt desproporcionada.
Tot i que la manifestació no va ser de caire pacífic, agressions i cops de porra indiscriminats contra periodistes identificats i ciutadants sense relació amb la manifestació amb més d'una cinquantena de persones ferides, no pot ser el balanç d'una actuació policial.
Així doncs, des de la PEF continuem defensant el diàleg com a eina per debatre els diferents punts de vista sobre tot problema sense arribar a extremns com els passats ahir a Barcelona per ambdues parts. Així com també, no estem d'acord amb la imposició de punts de vista o ideologies en contra de les voluntats i llibertats de ningú, i és per això que reiterem la voluntat de diàleg entre les diferents parts de tot conflicte per evitar situacions de violència i que serviran de camí per a millorar la situació de tots els estudiants universitaris.