dimarts, 2 de juny del 2009

PER UN REFERÈNDUM SOBRE UNA MORATÒRIA DE BOLONYA A LA UAB

Tot just fa una setmana l’Assemblea d’Estudiants i l’EPA van realitzar a la nostra Facultat un referèndum per a una moratòria d’un any dels plans d’estudi de grau, aprovats a l’octubre del passat any. La PEF, entenent que aquesta via no porta enlloc més que a un infructífer perllongament de l’actual nefast pla pilot, sabent que aquest referèndum no podria ser vinculant i considerant que el calendari establert pels organitzadors no era suficient per a garantir un període democràtic de debat previ a la consulta, va decidir no oposar-s’hi però, alhora, abstenir-se de participar en la seva organització.

Volem remarcar que en cap cas som contraris a cap consulta a la nostra facultat sobre una mesura d’aquest tipus, però creiem que caldria emplaçar la consulta per la moratòria a un nivell superior, amb temps suficient per considerar tots els aspectes del “sí” i el “no” i amb garanties que aquesta esdevingui vinculant per tal que això ens permeti una actuació real sobre la implantació dels graus. Per això, la PEF va pronunciar-se a favor d’un referèndum global, que impliqui a tota la comunitat universitària, que condicioni el rectorat i que permeti una aturada d’uns graus implementats en condicions precàries.

Sabent que el rectorat té potestat per imposar unilateralment la posada en marxa de les noves titulacions a partir del 2010 si aquestes són aturades des de les facultats, creiem que un referèndum a tota la Universitat Autònoma és més coherent amb l’objectiu de guanyar temps per incrementar els recursos amb què comptem, tant econòmics com materials i acadèmics o fer les revisions pertinents als diferents graus.

No volem dir, amb això, que siguem contraris a una moratòria a la nostra facultat, sinó que considerem que cal ser més ambiciosos per obtenir les importants modificacions que volem.

Per tot plegat, a la propera sessió del Claustre de la UAB, la PEF demanarà la convocatòria d’un referèndum vinculant per una moratòria d’un any dels nous plans d’estudis, i que involucri a tota la universitat. Esperem que amb el suport dels altres grups d’estudiants, als quals convidem a sumar-se a la petició.

Plataforma d'Estudiants de la Facultat